Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твСлучаят Лозенец не е просто

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твСлучаят Лозенец не е просто
Коментари Харесай

Доц. Спасков: Никога не съм допускал, че е възможно да се случи това, което е ставало в Лозенец

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Случаят " Лозенец " не е просто " случай ". Тук не става въпрос за нарушаване, а за нещо извънредно. Тук става въпрос за нарушение не на някакви правила, а за всемирен правила. Не съм допускал, че при трансплантациите може да има такива нарушавания, защото там, където има доста хора и институции, опциите за нарушавания са мощно лимитирани. Оказа се, че не съм бил прав. Точно противоположното, а това е още по-отчайващо.

Това разяснява в ефира на 7/8 тв доцент Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ".

Най-вероятно всяка една от институциите си е затваряла очите по малко, с цел да се получи това грозно събитие, което ще се отрази и вбъдеще. Това събитие ще докара до разрушение на доверието на хората към процеса трансплантация, разяснява той.

Някога в нашата болница правихме по 60-70 трансплантации годишно. На мен са ми са се обаждали у дома през нощта хора, чиито близки желаят да станат донори. Представяте ли си каква морална мощ би трябвало да има един човек, когато неговия непосредствен умира и в този миг той да се изправи и да каже, че фамилията е готово да подари органите. Но за жалост, в този момент това доверие най-вероятно внезапно ще спадне, уточни той.

Най-неприятното е това, че това, което се е правело в " Лозенец " не са от този вид трансплантации, които действително оказват помощ на българските жители, добави доцентът. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР